Tanıtım Yazıları

Edebiyat Defteri ve Şiir Defteri Nasıl Hazırlanır?

Hiç edebiyat defteri duydunuz mu? Bir çoğumuz şiir defteri duymuşuzdur fakat edebiyat defterine sahip olanlar aramızda pek azdır. Bir defterin edebiyat defteri olabilmesi için içerisinde neler yer almalıdır diye düşündüğümüzde kuşkusuz aklımıza pek çok fikir gelmektedir.

Şiir sevenler için şiir defteri hazırlamak oldukça kolaydır, aynı şekilde edebiyat defteri de öyle ve bu iki defterde aslında hazırlayanlar için çok keyif veren hobilerdendir. Bu tür defterler hatta içerisinde faydalı bilgiler barındırdığı içinde güzel bir bilgi arşivi de oluşturmaktadır.

Şiir defterleri ve edebiyat defterleri bazen okunulan bir kitaptan alıntıları ya da dinlenilen bir edebi eserden duyulan ayrıntıları unutmamak adına kayıta alınan defterlerdir. Bazen de şiir defterleri kendi özel şiirlerimizi de içlerinde barındırırlar ki, bu defterler o zaman en kıymetli defterlerimizden olurlar. Tasarım tutkunları içinde yine kapaklar özenle seçilir ve özel olarak hazırlanır. Bu konuda kendi alanında kaliteli ve tasarıma önem veren, farklı tarzlara sahip defterler üreten “Bazen Defter” defterleri arasında size özel defterler bulabilirsiniz.

Peki, edebiyat ya da şiir defterlerinin kapaklarının, edebiyat veya şiir defteri tutan kişilere ilham verdiğini biliyor muydunuz? Örneğin üzerinde sevdiğiniz bir edebiyatçının resminin kendi defterinizin kapağında olduğunu düşünün, bu size ilham vermez mi? Misal Mona Lisa ya da Dali üzerine sanatsal edebi bir eser yazacaksınız ve “Bazen Defter” defterleri içerisinde bulunan Mona Lisa ya da Dali kapaklı bir deftere sahip olduğunuzu farz edin, buda kuşkusuz ilham verecektir, değil mi?

Aslında genel olarak edebiyat ve şiir defteri tutarken satın alacağımız defterlere sanatsal bir yaklaşımla bakmak gerekir. Bu tür defterler bir bakmışsınız belki de ileride sizin satışa çıkaracağınız, içerisinde kıymetli hazine niteliğinde edebi eserlerinizin bulunduğu defterleriniz olacaklar. Kim bilir belki tuttuğunuz defterler ilerleyen yıllarda bir açık artırma ile müzayede de satılacaklar. Bu sebeple “Bazen Defter” tarafından üretilen defterler kapakları ve kalitesi itibariyle çok kişi için ilham veren defterlerden olabilir.

 

Edebiyat Defteri Nasıl Hazırlanır? Edebiyat Defteri İçerisinde Neler Yer Alabilir?

Edebiyat defteri hazırlarken kapak ve sayfaların kalitesine önem vermek gerekir. Edebiyat defterleri aynı zamanda defter sahibinin istediği özellikleri yansıtmalıdır. Bu sebeple defter seçerken ve içerisinde neler olabileceği ile ilgili bazı detayları vermek isteriz:

  • Defter kapakları ilham vermesi için özenle seçilmelidir,
  • Defter seçerken kalitesine önem verilmelidir,
  • Seçilen defterler aynı zamanda kişinin edebi ruhuna ve kaleme alacağı içeriğin konusuna hitap etmelidir.

Bir edebiyat defteri içerisinde:

  • Okunulan kitapların incelemeleri yapılabilir,
  • Kitaplardan alıntılar yazılabilir,
  • Okunulan kitaplara yıldızlar konularak değer verilebilir,
  • Hangi aylarda kaç kitap okuduğunuz yazılabilir,
  • Kitapların isimleri ve yazarları yazılabilir,
  • Yıllar geçtikçe okunulan kitapların konuları unutulabiliyor ve bu sebeple okunulan kitapların kısa bir özeti yazılabilir,
  • Kitapların sevilen cümlelerinden oluşan sözler yazılabilir,
  • Defterin bazı kısımlarında süslemeler yapılabilir,
  • Ve son olarak deftere konuyla ilgili resimler eklenebilir ya da çizimler yapılabilir.

 

Şiir Defteri Nasıl Hazırlanır? Şiir Defteri İçerisinde Neler Yer Alabilir?

Aynı edebiyat defterinde olduğu gibi şiir defterleri de özel defterlerimizdendir ve tasarımı özel olarak yapılmış, özel kapaklı ve kaliteli defterler olmalılar. Şiir seven kişi içindeki şair ruhunu, kendi şiir defterinin kapağına da yansıtabilir. Bir şiir defteri içerisinde neler yer alabilir derseniz eğer, şiir defteri içerisinde bulunabilecekler şu şekilde sıralanabilir:

  • Şiir defterlerine okunulan şiirlerden alıntılar yazılabilir,
  • Şiir incelemeleri yapılabilir
  • Şiirlerin sevilen kıtalarından not alınabilir,
  • Okunan şiirin yazarı ve şiirin ismi yazılabilir,
  • Okunulan şiir kitabının ne zaman okunduğuyla ilgili tarih atılabilir,
  • Şiir yazılan ya da şiirlerden alıntılar yapılan her sayfada, şiirle ilgili o an akla gelen ve şairane ruhu ifade eden süslemeler yapılabilir.

Bazen Defter firması olarak edebiyat seven, şiir tutkunları ve sanata önem verenler için defterlerinin de özel olmasını düşündük ve bu konularda tasarımlarımızla kendi piyasamıza farklılıklar getirdik. Ürettiğimiz tüm defterleri itina ile hazırlıyor ve bu anlamda da kaliteden asla ödün vermiyoruz ve yine defter üreticisi olarak ilham veren defterlerimizin sizlere de edebi eserlerinizde yeni fikirler getirerek ilham vereceğine inanıyoruz. Ruhunuza hitap eden “Bazen Defter” defterlerinden bir tanesinin edebi eserlerinizi içerisine kaydetmek üzere her zaman yayınızda taşıyarak sizinle olmasını temenni ediyoruz. Bazen Defter, edebiyat ve şiir seven herkes için her zaman yeni fikirlerden oluşan, yeni tasarımlarıyla birlikte yeni defterler üretmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir