Kütüphane

Python Öğrenmek Zor mu? Neden Python Öğrenmeli?

Python Öğrenmek

Python öğrenmek, yazılım dünyasına atılmak isteyen veya aktif olarak yazılım dünyasında yer alan programcıların atabileceği en önemli adımlardan biridir. Dünyanın en yaygın kullanılan ve işlevselliği nedeniyle büyük ilgi gören bu programlama dili, ilk etapta zor gözükse de diğer programlama dillerine göre daha sadedir.

Bu programlama dilinin geniş kapsamlı olması ve kullanım alanlarının yaygın olması, öğrenilmesi konusunda büyük bir gözdağına neden olur. Halbuki kullanım amacınıza veya alanınıza göre kapsamını kendinizce daha dar hale getirebilirsiniz. 1991 yılından bu yana aktif bir şekilde kullanılan bu programlama dili, hemen hemen her alanda kullanılsa da bazı alanlarda daha fazla tercih edilir ve öne çıkar. Bu alanların başında ise yapay zeka gelir. Yapay zekaya atılacak ilk adımlar için muhteşem bir basamak olan Python, veri analizi konusunda da sıklıkla tercih edilir. İnsanlar ile makine dili arasında müthiş bir iletişim kaynağı olarak tanımlanabilir.

Python öğrenmek isteyen programcıların öncelikle neden öğrenmek istediklerini, bu programlama dilini hangi alanlarda kullanabileceklerini ve ne gibi uygulamalarda yapabileceklerini bilmeleri gerekir. Peki, Python kimler tarafından kullanılmalıdır?

[toc]

Python Kimler İçin Kullanılabilir?

Python programlama dili aslında programlama hayatına yeni başlayacak olan bireyler için çok daha uygun bir programlama dilidir. Bunun nedeni ise söz konusu yazılım diliminin son derece basit ve sade olmasıdır. “Merhaba dünya” gibi bir çıktıyı alabilmek diğer programlama dilleri birçok zorunluluk gerektirirken, Python’da durum son derece basittir ve tek bir komut yeterlidir.

Söz konusu programlama dili şu alandaki geliştiriciler için de oldukça uygundur:

  • Veri Bilimciler,
  • Sistem Yönetimi Yazılımcıları,
  • Web Programcılar,
  • Mobil Uygulama Geliştiricileri,
  • Farklı Bir Programlama Diline Hakim Olan Tüm Geliştiriciler

Kısacası, söz konusu programlama dilinin öğrenimi konusunda bir sınırlama yoktur ve alanının geniş olması, herkes tarafından öğrenilebileceğini gösterir. Ayrıca kapsamının son derece fazla olması da bu programlama dilinin genele hitap ettiğinin en önemli göstergelerinden biridir.

Python Öğrenemek İçin Nedenler | 7 Temel Neden

Python öğrenmek için ardı arkası kesilmeyecek birçok neden sıralanabilir ancak bu nedenlerin bazıları çok can alıcıdır. Özellikle iş ve eğitim hayatı için büyük önem taşır. Hatta bazı durumlarda direkt olarak işe alınmanızın temel anahtarı olur. Öte yandan programlamaya başlama amacınız ve bu konudaki hedeflerinizin gerçekleşebilmesi adına yolunuz mutlaka bir yerde ister istemez Python’la kesişir. Peki, Python öğrenmeyi gerektirecek olan temel nedenler nelerdir? 7 asıl neden hangisidir?

İş Hayatında Avantaj Elde Etmek

C#, ASP.NET, PHP, Java vb. programlama dilleri belirli alanlarda ve amaçlarla kullanılabilen programlama dilleridir. Bu nedenle iş ilanlarında belirli firmalarda ya da firmaların hizmet verdikleri alana göre aranan kriterlerdir. Python ise yazılım sektörünün en çok aranan programlama dillerinden biridir. Bilindiği üzere kullanım alanı, mobil, web ve masaüstü gibi birçok alana hitap eder. Haliyle iş hayatında büyük bir avantajdır ve iş bulma konusunda birçok kapıyı ardına kadar aralar.

Okunması ve Yazması Çok Kolaydır

Diğer programlama dillerinin hem yazımı hem de okunması adına çok teferruat gerektirdikleri bilinir. Python ise anahtar kelimeler kullanılarak yazılan ve okunan bir programlama dilidir. Bu nedenle çabuk öğrenilebilir ve örnekleri çok daha çabuk bir şekilde çözümlenir. Ek kod kavramları gerektirmeyerek, kullanıcılarına her açıdan büyük avantaj sağlar.

Öğrenme Süresinin Kısa Olması

Her programlama dilinin öğrenilmesi konusunda temelden, derine doğru ilerlerken belirli bir zaman ayrılması gerekir. Bunun yanı sıra disiplin ve sürekli olarak öğrenmeye çalışmak, programlama diline direkt olarak hakim olmasına yol açar. Haliyle diğer programlama dillerine ayrılan zamanı ve öğrenme konusunda gösterilen disiplini, Python diline ayırırsanız, çok kısa sürede çok daha fazla mesafe kat edebilirsiniz.

Açık Kaynaklı Olması ve Kaynak Zenginliği

Python öğrenmek için en önemli nedenlerden biri de bu programlama dilinin hem ücretsiz hem de tamamıyla açık kaynaklı olmasıdır. Bu nedenle rehber niteliğinde birçok içerik bulunabilir ve bu içeriklerden kolaylıkla yardım alınabilir. Diğer programlama dillerinde kaynak sıkıntısı son derece fazlayken, Python’un kaynak bakımından en zengin olduğu dillerden biri olduğu tüm yazılımcılar tarafından bilinir.

Kütüphane Zenginliği

Python ile uygulama geliştirirken son derece zengin bir kütüphaneye sahip olursunuz. Web programlama işleri için ekstra uğraşlar, eklentiler veya kütüphaneler kurmanıza gerek kalmaz. Zaten içinde vardır ve kütüphanesinde mobil ya da masaüstü uygulamaları da destekleyen kitaplıklar mevcuttur. Bu nedenle her program türü ve alanı adına büyük bir zenginliktir.

Kapsam Bakımından Geniş ve Çok Fonksiyonlu Yazılımlar Python’la Programlanmıştır

Günümüzde yapay zeka ve veri analizinin ön planda olduğu birçok yazılım, temelinde Python’u barındırır. Youtube, Google, NASA ve CERN gibi birçok firma tarafından uygulamalarda sıklıkla kullanılır. Ayrıca Reddit, Calibre, Sage ve daha birçok önemli program veya uygulama, Python kullanılarak geliştirilmiştir.

Diğer Dillerle Uyumlu Bir Şekilde Çalışabilir

Programlama dilleri arasında bağlantı kurmak ve geçiş yapmak son derece zordur. Gerektirdikleri uğraşları saymak bile zor bir durumdur. Python ise kullanıcıları bu dertten kurtarır. Programlama dillerinin geneliyle sahip olduğu kütüphane zenginliği nedeniyle çok kolay ve adapte bir şekilde çalışır.

Python Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Python öğrenmek ne kadar?” sürer sorusunun cevabı aslında kişiden kişiye değişir ve herkes için farklı bir cevabı vardır. Önemli olan programlama konusunda hangi seviyede olduğunuz ve öğrenmek için ne kadar çaba sarf edeceğinizdir.

Programlamaya yeni başlayan bir birey Python öğrenmek için günde 3 ila 5 saat arasında bir vaktini ayırırsa, 3 ay sonra ciddi bir mesafe kat edilmiş olur. Eğer temel düzeyde programlama biliniyorsa, 1 veya 1 buçuk ay gibi bir sürede söz konusu programlama dilinin önemli bir kısmı öğrenilebilir. Eğer daha önce bir program dili biliyorsanız ve seviye bakımından iyi bir yerdeyseniz, 1 ay içerisinde Python ile istediğiniz uygulamaları kolaylıkla geliştirmeye başlayabilirsiniz. Tekrar belirtmekte fayda var: Tamamıyla disiplinli bir çalışma temposu ve sürekli seviye olarak daha fazlasını istemek gibi detaylar, Python öğrenmek konusunda her zaman sizi bir üst seviyeye taşıyacak olan detaylardır.

Başarılı Girişimci Nasıl Olunur? Başarılı Girişimcimde Olması Gereken 10 Özellik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir