Benden, Gezi

Work and Travel Yapmak İçin Neler Gerekir? Work and Travel 2021 Fiyatları Ne Kadar?

pexels-photo-3769138-7d29a814

Work and Travel Amerika öğrenci programı sayesinde öğrenciler kolaylıkla yurt dışında iş imkanına sahip olabiliyor ve farklı ülkelerde seyahat fırsatına erişebiliyor. Aklınızda bulunan Work and Travel nedir, Work and Travel yapmak için neler gerekir ve Work and Travel 2021 fiyatları ne kadar gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Work and Travel Yapmak İçin Neler Gerekir?

Work and Travel Yapmak İçin Neler Gerekir?

Work and Travel adlı öğrenci programı, öğrencilere yılın belli dönemlerinde Amerika’yı gezme ve orada çalışabilme imkanı sunar. Genel olarak, Work and Travel başvuları, kış aylarında başlar ve Amerika’ya yaz aylarında gidilir. Work and Travel adlı öğrenci programına 4 yıllık üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve üniversitede hazırlık okuyan öğrenciler katılabilir. Bazı Work and Travel şirketleri 2 yıllık üniversite okuyan öğrencilerin başvurularını da kabul etmektedir. Work and Travel şirketleri ile anlaşma sağlayarak Work and Travel için gerekli evrakları ve başvuruları tamamlayabilirsiniz. Work and Travel 2021 başvuruları, anlaşma sağlayacağınız şirkete göre değişkenlik gösterebilir. Ancak Work and Travel başvuru tarihleri genellikle Temmuz ve Ocak ayları arasındadır. Work and Travel 2021 başvuru tarihleri için anlaşma sağlayacağınız şirketten bilgi alabilirsiniz. Work and Travel başvuru ücretleri katılım sağladığınız tarihe göre değişkenlik gösterebilir.

Work and Travel Başvuru Şartları Nelerdir?

Work and Travel Başvuru Şartları Nelerdir?

Work and Travel dendiğinde akla ilk olarak Work and Travel başvuru şartları ve Work and Travel için neler yapmak gerekir gibi sorular gelir. Work and Travel adlı programa başvurmak ve programdan faydalanabilmek için lisans veya önlisans öğrencisi olmanız gerekir. Ön lisans öğrencilerinin vize alma şansı daha az olduğu için bazı Work and Travel şirketleri ön lisans başvurularını kabul etmeyebilir. Lisans öğrencileri için 4 üzerinden en az 2 not ortalaması istenir. Ön lisans Work and Travel başvurunuzu şirketlere ve vize memurlarına kabul ettirebilmek için iyi bir not ortalamasına sahip olmanız önemlidir. Not ortalamasının yanı sıra, Amerika’da çalışmak istediğiniz mesleğe yeterli olabilecek seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olmanız gerekir. Work and Travel için gerekli evrak hazırlığını ve vize başvurusunu anlaştığınız şirket gerçekleştirir. Vize görüşmesinde İngilizce yeterliliğiniz ve not ortalamanız oldukça önemlidir. Vize alabilmeniz, görüşme gerçekleştirdiğiniz vize memurunun inisiyatifindedir. Work and Travel programına öğrencilik hayatınız devam ettiği sürece birkaç kez katılım sağlayabilirsiniz. Başvurularınız sırasında 18 ila 26 yaşları arasında olmanız programa katılım şartları arasında yer alır.

Work and Travel 2021 Fiyatları Ne Kadar?

Work and Travel 2021 fiyatları, Work and Travel şirketlerine ve kayıt tarihlerine göre değişiklik gösterebilir. Work and Travel program maliyeti ortalama 2700 ila 3200 $ arasındadır. Takip ettiğiniz Work and Travel şirketlerinin ön kayıt tarihlerini yakalayabilirseniz indirimlerden faydalanabilirsiniz. Work and Travel 2021 fiyatları üzerinde ekstra indirimlere sahip olabilmek için şirketlerin sunduğu kampanyaları takip edebilirsiniz. Vize başvurusu için şirketinize 160 $ vize harcı ve alacağınız hizmetler için 35 $ SEVIS harcı ödersiniz. Uçak biletinizi ister şirket danışmanı aracılığı ile isterseniz kendiniz alabilirsiniz. Uçak bileti, gideceğiniz eyaletin uzaklığına bağlı olarak değişebilir ancak ortalama 600 ila 1000 $ maliyeti olur. Başvurunuz kabul edildiği takdirde, şirketiniz Amerika’da ilk 2 hafta veya ilk ay maaş alamayacağınızı düşünerek yanınızda yaklaşık olarak 800 $ harçlık bulundurmanızı önerir. Tüm masraflar göz önüne alındığında, Work and Travel başvurunuzu yapma, Amerika’da iş ve konaklama yeri ayarlama, vize işlemlerinizi ve evraklarınızı düzenleme konusunda bir şirketten yardım aldığınızda yaklaşık olarak 4.400 $ maliyetiniz olur. Work and Travel şirketi yerine kendiniz Amerika’da bir iş ve konaklama yeri ayarlayabilirseniz oluşabilecek maliyeti büyük oranda düşürebilirsiniz. Amerika’da kendi işinizi bulup evrakları kendiniz tamamladığınızda bu işlem Self Placement Work and Travel olarak adlandırılır. Self Placement Work and Travel yapmak için neler gerekir, hangi işlemleri sizin yapmanız gerekir gibi birçok konu için bir Work and Travel şirketinden destek alabilirsiniz.

Work and Travel’da En Çok Para Kazandıran Meslekler Nelerdir?

Lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılım sağlayabildiği Summer Work and Travel programında yer alan meslekleri, İngilizce seviyenize ve ilgilerinize göre tercih edebilirsiniz. Genellikle Work and Travel meslekleri yeterlilik gerektiren işler değildir. Bu nedenle seçtiğiniz ve kabul ettiğiniz işlere kısa sürede uyum sağlayabilirsiniz. Restoran, otel, eğlence parkları, havuz ve alışveriş merkezlerinde kendinize uygun bir iş bulabilirsiniz. Amerika’da maaşlarınızı genel olarak 2 haftada bir alırsınız ve maaşınız çalıştığınız saatler üzerinden hesaplanır. Saatlik ücretler 8 ila 16 dolar arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca, haftalık 40 saatten fazla çalıştığınızda overtime denilen sistemle maaşınızı ikiye katlayabilirsiniz. Burada önemli olan, günde kaç saat çalışabildiğiniz ve saatlik ücretinizin ne kadar olduğudur.

Work and Travel’da en çok para kazandıran meslekler nelerdir sorusunun cevabı için üç meslek verilebilir. Otel görevlisi, cankurtan ve garson olarak Work and Travel ile çok fazla para kazanabilirsiniz. Work and Travel housekeeping olarak bilinen otel görevlisi mesleği, sık tercih edilen mesleklerdendir. Housekeeping’in tercih edilme nedeni daha çok saatlik ücretlerinin diğer mesleklere oranla daha fazla olmasıdır. Otelde çalışarak  fazladan mesai (overtime) yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra otel görevlileri gündüz çalıştığı için öğleden sonrasını ikinci işte çalışmak için veya bulunduğunuz çevreyi gezmek için kullanabilirsiniz. Housekeeping ile cankurtaranlık için orta seviyede bir İngilizce bilgisi bu meslekleri gerçekleştirmek için yeterli olabilir. Her iki meslekte de saatlik ücretler yaklaşık olarak 9-13 $ arasındadır. Bu nedenle bu iki meslek, öğrencilerin en fazla tercih ettiği mesleklerdendir. Work and Travel cankurtaranlık (lifeguard) da overtime alabileceğiniz ve saatlik ücretlerin fazla olduğu mesleklerdendir. Haftada 40 ila 55 saat arasında çalışma imkanınız olacağı için, ikinci bir işe ihtiyacınız olmayabilir. Otel görevlisi ve cankurtaranlık haricinde en çok tercih edilen üçüncü meslek, garsonluktur. Garsonluk diğer mesleklere göre daha iyi bir seviyede İngilizce bilgisi gerektirir. Work and Travel garsonluk işleri için saatlik ücret diğer işlere göre düşük görünebilir. Garsonluğun saatlik ücreti yaklaşık olarak 3-4 dolardır. Ancak Amerika’da zorunlu bahşiş sistemi uygulandığı için ve ülkede bahşiş kültürü bulunduğu için gelirinizi bahşişlerden karşılayabilirsiniz. Bir müşteriden 20 ila 50 dolar arasında bahşiş almanız mümkündür. Bu nedenle garsonluk, Work and Travel’in en çok para kazandıran mesleklerinden biridir.

Yabancı Ülkelerde Gezdiğiniz Yerlerden Not Almak

Yabancı Ülkelerde Gezdiğiniz Yerlerden Not Almak

Work and Travel ile Amerika seyahatiniz, gideceğiniz eyaletin uçağına bindiğiniz an başlar. Bu 4 aylık süre içerisinde tanıdığınız insanları, tattığınız yemekleri, iş deneyiminizi ve gezip gördüğünüz mekanları ölümsüzleştirmek isteyebilirsiniz. Yaşadığınız anları ölümsüzleştirmek ve geleceğe bir anı olarak bırakmak için defterlerden faydalanabilirsiniz. Yoğun bir 4 ay geçireceğiniz için, seyahat notlarınızı Amerika yolculuğunuzun bitimine bırakmamanız önemlidir. Harika bir gezi günü sonrası oluşan yorgunlukla o güne dair heyecanınızı ve hislerinizi ertesi gün not almak istediğinizde hatırlamak oldukça zor olacaktır. Seyahatiniz ve deneyimlerinizle ilgili detayları unutmamak için, yanınızda bir kalem ve defter bulundurabilirsiniz. Bazen Defter, her an yanınızda taşıyabilmeniz için A5 boyutlarında üretilmiştir. Bazen Defter’in fikir tasarımları içeren üçlü defterleri, deri ciltli defterleri ve kumaş ciltli defterleri seyahatiniz sırasında size eşlik edebilir. Benzeri olmayan tasarım defterler ile seyahatinizi unutulmaz kılmak için, Bazen Defter’i ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir