Kategorisiz

Sevme biçimlerinin birbirine denk gelme olasılığı nedir ?

Sevgi 

Ne güzel soru.. Peki cevap?

Net bir cevabım var mı ben de bilmiyorum. Yazım ilerledikçe ben de kendi cevabımı öğreneceğim. 

Sevme biçimi.. Böyle yazınca durdum bi düşündüm.. Sevmek gibi güzel bir eylemin biçimleri de mi var diye. Bu soru üzerinde düşünürken aklıma gelen ilk şey Müslüm Gürses’ten ‘Hangimiz Sevmedik’ şarkısı oldu ve başladım şarkıyı mırıldanmaya: Herkesten bir anı saklar bu yollar, herkesin acısı sevgisi kadar, güzelmiş çirkinmiş ne farkeder ki deli gibi sevmek ruhumuzda var… Sevmemin bi biçimi bu olsa gerek: deli gibi.

Denk gelmişsinizdir Sabahhattin Ali’nin şu sözüne: Seni seviyorum. Deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum. Peki bir soru daha deli gibi sevmek mi yoksa gayet aklı başında olarak sevmek mi ?           

Deli ve aklı başında ne kadar zıt anlamlı olsalar da araya sevgi girince işler tersine dönüveriyormuş ve deli gibi sevmek ve aklı başında olarak sevmek bana aynı şeylermiş gibi geliyor. Bilmem siz ne dersiniz ?

Yazımın sonuna geldiğimi hissediyorum ve eklemek istiyorum: Sevelim ama zarar vermeden, sevelim ama üzmeden, sevelim ama canını yakmadan, sevelim ama aldatmadan… Sevelim de…ya deli olalım sevgiden ya da aklımızı başımıza getiren sevgi olsun. Eğer denk gelirsek bizim gibi sevene adı da mucize olsun…

Sevme biçimlerinin birbirine denk gelme olasılığı nedir ?” ile ilgili yorum;

  1. kbr dedi ki:

    Sevgiyi ve içindeki binlerce güzel anlamı kirletmeden sevelim⭐

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir