Benden, Ders Çalışma, Kütüphane, Motivasyon, Tavsiyeler

DGS’ye Nasıl Çalışılır? | Etkili DGS Çalışma Yöntemleri ve Püf Noktaları

DGS'ye nasıl çalışılır

DGS’ye nasıl çalışılır? sorusu, eğitim gördüğü ön lisans bölümünde kendi ilerletmek isteyen ve lisans seviyesine yükselmek isteyen herkesin sorduğu ortak sorulardan biridir.

DGS, diğer sınavlardan biraz daha farklıdır ve ayrıca çoğu aday için zorludur. Ciddi bir çalışma temposu gerektirir. Başarılı olmak için disiplin şarttır ve adayın mutlaka kazanacağına inanması gerekir. Çalışma programı, çıkmış sorular, denemeler ve konu tekrarlar, diğer sınav çalışma programlarına göre daha yoğundur. Bu yüzden DGS’den istediği notu almak isteyen bir aday, vereceğimiz tavsiyeleri ve kendi programına uymalıdır. Ayrıca DGS’den iyi bir not almak büyük önem taşır. DGS sayesinde belki de üniversite sınavı ile kazanması zor olan bir bölümü, çok rahat bir şekilde kazanabilmeniz mümkündür.

Peki, DGS’ye nasıl çalışılır? Nereden başlanır?

DGS’ye Nasıl Çalışılır ve Nereden Başlanır?

DGS’ye nasıl çalışılır? sorusunu soran adayların büyük bir çoğunluğu çıkmış sorulara göz atmayı ve ilk etapta bu sorulara göre bir çalışma programı oluşturmayı ihmal ederler. DGS’ye çalışmak istiyorsanız ve hedefinize ulaşmak istiyorsanız, direkt olarak çıkmış sorulara sarılmanız gerekir. Son 3-4 yılın sorularına göz atmanız, bu soruları gerçek bir sınav ortamında denemeniz ve kendi seviyenizi belirlemeniz gerekir. Aksi halde DGS için kötü bir başlangıç yapmış olursunuz.

Çıkmış sorular sayesinde mevcut konu eksiklerinizi de rahatlıkla tespit edebilirsiniz. DGS’de matematik büyük önem taşırken, matematik konusunda vakit kaybetmeden eksiklerinizi tamamlama fırsatı bulabilirsiniz. Gelelim çalışma programının nasıl oluşturulacağına…

Çalışma Defteri ve Programı ile İşe Koyulalım

DGS nedeniyle birçok konuyu aklınızda tutmak zorunda kalacaksınız. Bir de uymanız gereken çalışma programınızı aklınızda tutmak yerine, bir deftere not almalı ve takibini de yine bu defter vasıtasıyla yapmalısınız. Unutmayın ki bu sınav, eğitiminiz için önemli bir sıçrama sınavıdır ve her detayı ince işlenmiş bir şekilde olmalıdır. Bu yüzden çalışma defterinizi ve programınızı sıradan bir defterde değil, özel bir defterde oluşturmalısınız. Böylelikle çalışma motivasyonunuzu kat be kat arttırabilirsiniz.

DGS için özel defter edinmek istiyorsanız, şu modellere mutlaka bir göz atmanızı öneririz.

[adace_shop_the_post ids=”6103,6077″ id=”1589510898117″]

DGS nasıl çalışılır? sorusuna istinaden edinmiş olduğunuz defterin ilk sayfasına, bir önceki adımdan edinmiş olduğunuz bilgileri not alarak DGS’ye çalışmaya başlayabilirsiniz. Çıkmış sorulardan kaç net çıkardığınız, hangi konularda eksiklerinizin olduğu ve sınavın tamamını kaç dakikada bitirdiğiniz gibi önemli birçok notu ilk sayfaya almalısınız. Ardından sonraki sayfalara, günlük çalışma programınız hakkında notlar almalısınız. Tek tek sayfalara tarih atmalı ve hangi gün nasıl ders çalışacağınızı, hangi konulara ağırlık vereceğinizi, hangi seviyede olmayı planladığınızı ve ders bitimi veya molalarınızı yazmalısınız.

DGS’ye Çalışma Programı, Disiplini ve Psikolojisi İçerisine Girin

DGS'ye Nasıl Hazırlanmalı?

DGS’ye Nasıl Hazırlanmalı?

DGS’ye nasıl çalışılır? sorusunun cevabına istinaden artık çalışmaya başlamalısınız. Çalışmaya başlamadan önce sınav psikolojisine girmeniz gerekir.

Sınava çalışma belki size biraz zor gelebilir veyahut hiç istemiyor olabilirsiniz. Sınava karşı hangi duygu durumu içerisinde olursanız olun, kesinlikle ertelemeyin. Çalışma programınıza uyun ve çalışasınız yoksa bile dersin başına oturun. Telefonunuzu bir kenara bırakın. Çalışma saatleriniz içerisinde kesinlikle telefonunuz yanınızda olmasın. Aksi halde çalışma motivasyonunuz daha da düşecektir.

DGS’ye neden çalışmanız gerektiğini sürekli olarak hatırlayın. Özellikle dersin başından kalkmak istediğiniz zaman, kendinize neden bu hedefi koyduğunuzu düşünün. Bu hedefe ulaşmak için tam dersin başından kalkmak istediğiniz anda derse sarılmanız gerektiğini hatırlayın. Sürekli olarak konuları nasıl daha iyi anlayacağınız ve kaç gün sonra hangi seviyede olacağınız hakkında tespitler yapmaya çalışın. Nasıl daha iyi olabileceğiniz hakkında beyin fırtınası yapın ve ders çalışma aktivitenizi kesinlikle ihmal etmeyin. DGS’ye çalışmayı bir alışkanlık haline getirin.

Hangi Tarafa Ağırlık Verilmeli?

DGS sınavına çalışan veya hazırlanan birçok aday, DGS çalışma programlarında mutlaka matematiğe ağrılık verirler. Eğer siz de matematik konusunda zayıfsanız, matematik çalışmaya hemen başlamalı ve ders çalışma programınızın içine matematiği yoğun bir şekilde dahil etmelisiniz. Aksi takdirde sınav sizin son derece zor geçebilir.

Matematik çalışırken ise öncelik olarak anlayabildiğiniz konulara ağırlık vermeniz gerekir. Zorlandığınız konulardan başlamanız, çok büyük zamanınızı alır. Bu yüzden önce anladığınız konulardan devam etmelisiniz ki matematik sorularını çözme kabiliyetiniz artsın. Sonrasında ise zaten zorlandığınız konularda önceye göre çok daha iyi olduğunuzu göreceksiniz.

Eğer matematik konusunda herhangi bir probleminiz yoksa, Türkçe sorularını anlamakta zorlanıyorsanız, Türkçe paragraf soruları çözmeye başlamalısınız. Ayrıca ders programınız içine mutlaka kitap okuma saatleri de eklemelisiniz. Bu sayede paragrafları daha hızlı çözer ve okuduklarınızı daha iyi anlarsınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir