Tanıtım Yazıları

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK

[toc]

Hem Dünya’da hem de Türkiye’de özellikle son yıllarda yaygınlaşan, hepimizin yakından tanıdığı bir sektör var: Bilişim Sektörü. Telefonlar, tabletler, bilgisayarlar sürekli elimizin altında. Her yerde internet sayesinde etkileşim halindeyiz. İlgi gitgide de çoğalıyor. Peki sadece uzaktan ilgilenmekle kalmayıp bu işin içinde yer almak isteyenler ne yapıyor? Ya da bu işin arka planında kimler çalışıyor? Tabii sektör geniş, birçok dala ayrılıyor, birden fazla alanı, çalışanı var. Ama akıllara ilk gelenlerden biri bugünkü konumuz: Bilgisayar Mühendisleri. Bilim kurgu filmlerinden çıkma o uçan arabalara, yapay zekaya, yazılıma, donanıma, aklınıza teknolojiyle ilgili her ne geliyorsa işte ona, onlara ilgi arttıkça Bilgisayar Mühendisliğine de ilgi bir o kadar arttı. Peki nasıl bir şey bu bilgisayar mühendisliğini okumak? Hadi biraz yakından bakalım! 

 

Kendinizi kocaman bir denklemin kollarına atmaya hazır olun!

Liseden çıktınız, bölümü seçtiniz. Her şey güzel, iyi hoş diyoruz ama aslında yepyeni bir yolda ilk adımımızı atıyoruz. Bölüm gerçekten alan dersleri dışında inanılmaz matematik barındırıyor. Bunlarla haşır neşir olmaya şimdiden hazır olun ve kendinizi koskocaman bir denklemin kollarına yavaşça bırakın . 

 

Ailenin elektronik tamirciliği… İkinci işiniz hayırlı olsun .

Bölüme başladığınız an evin yeni elektronik tamircisi siz olursunuz. Hatta sadece evin değil, konu komşunun, sülalenin, tanıdığınız herkesin… “Aman çocuğum bizim şu televizyona bir bakıver.” “Yavrum şu telefona bir bak bakayım niye sesi çıkmıyor.” lardan “Kuzum şu misafir çocuğuna bilgisayarı açsana.” ya kadar tüm elektronik cihazlara ait en saçma şeylerden bile sorumlu hale gelirsiniz. E mecbur ne yapacaksın? Artık seçtik bir kere bu bölümü. Gülü seven dikenlerine de katlanacak.  

 

Hacker olmadığına ikna etme savaşları…

Eşiniz dostunuz sürekli size “Şu hesabı bir patlatıver, sen yaparsın!” “Şunun şifresini kırsana, size öğretiyorlardır.” diyecekler. Siz de onlara öyle bir şey olmadığını anlatmaya çalışacaksınız. Ama asla ikna olmayacaklar ve bu olay döngüye binecek. İşte böyle böyle bir savaşın içinde bulacaksınız kendinizi… İkna savaşları… Allah hepimize sabırlar versin ne diyelim… 

 

İsteseniz de istemeseniz de sabır küpüne dönüşmek… 

Bölüm veya alan dersleri dediğimiz programlama derslerimiz mevcut. Ve yazılım dili öğrenmek yepyeni bir dil öğrenmeye benziyor. Bu yüzden bazen yazacağımız bir kod saatlerimizi hatta günlerimizi alabiliyor. Tek bir satırda yaptığımız hatayı bulmaya çalışmak bile deli edebiliyor hepimizi. O yüzden bunları yaşaya yaşaya ister istemez bir sabır küpüne dönüşüyoruz.  

 

Çeşitlilik gösteren çalışma alanı olanakları. 

Her şeyin sonunda bizi bekleyen bir gerçek var: Mezun olmak. Gözümüzde büyüyen o upuzun seneler önünde sonunda bitecek. Peki sonra ne olacak? Hop! İş dünyası… Atılmamız gereken bir iş dünyası var. Ne yapacağız diye kara kara düşünmeye başlayacağız. Ve koskocaman bir gerçek bize bir yerlerden sırıtacak. Aslında başından beri orda duran bir şey… Elimizde bulunan kocaman, zengin bir sektör. Ve gün geçtikçe de bağlılığı artan bir sektör. Bu ne demek peki? İş alanları için çeşitlilik demek. Yani kendinize alanlardan birini referans seçip geliştirirseniz eğer, rahatlıkla iş bulabilirsiniz demek. Yazılım, donanım, sistem analizi gibi temel başlıkları altında bir sürü departman ve pozisyon mevcut. Yeter ki siz çalışıp, o pozisyonları kazanacak kadar kendinizi geliştirmiş olun. İnanın gerisi rahatlıkla hallolacak . 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK” ile ilgili yorum;

  1. (KEVSER KARAKUŞ) dedi ki:

    Çok akıcı, üslubu yerinde ve bilgilendirici bir yazi olmuş. Keyifle okudum. Kaleminize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir