Benden, Kütüphane, Tavsiyeler

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı | Kartondan Kalp Şeklinde Kitap Ayracı Yapımı

Kartondan kitap ayracı yapımı, el yapımı ayraç konusundaki en basit yöntemlerden biridir. Ufak çaplı 8×4’lük karton parçaları sayesinde oldukça şirin ve kalp şeklinde olan ayraçları tasarlayabilirsiniz. Ayraç tasarla seçeneklerinin arasında en popüler seçeneklerden biri olan kalp şeklinde kitap ayracı yapımı, sevdiklerinize hediye edebileceğiniz ve el emeği olması nedeniyle manevi değeri son derece yüksek olan hediyelerden biridir.

Kartondan kitap ayracı yapımı işlemi sırasında sticker veya renkli kalemlerle, ayracın üzerine farklı motifler ekleyebilirsiniz. Hatta kalpli ayracın üstüne sevdiğiniz kişilerin resmini yapıştırıp veya ilgi alanınız hakkında bir fotoğraf yapıştırıp, el yapımı ayracınızı çok daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Adım adım kitap ayracı nasıl yapılır? Yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hangi malzemeler gerekli? Bunlara bir göz atalım. Bu arada profesyonel baskılardan tasarlanmış, koleksiyonuza farklı bir hava katacak olan ayraç modelleri aşağıdadır. Söz konusu ürünlere de mutlaka göz gezdirmenizi tavsiye etmekteyiz.

[adace_shop_the_post ids=”6864,6857″ id=”1591039077026″]

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Kartondan kitap ayracı yapımı için gerekli malzemeler, biraz da sizin tasarım sınırlarınıza kalmıştır. Elinizde karton olması, tasarım için son derece yeterli bir malzemedir. Diğer malzemeleri ek olarak kendiniz edinebilir, malzemelerle ayraçların üzerine stickerlar ekleyebilir, çizimler yapabilirsiniz.

  • Kağıttan biraz daha kalın olan karton
  • Makas
  • Renkli kalemler (isteğe bağlı)
  • Sticker (isteğe bağlı)
  • Yapıştırıcı (isteye bağlı)

Adım Adım Kartonla Kitap Ayracı Nasıl Yapılır?

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı Adım 1

Öncelikle 4cm yüksekliğinde ve 8 cm uzunluğunda mümkünse tamamıyla düz olan bir karton parçası oluşturun. Makasla aralıklı olarak değil de tek seferde kesmeye çalışın. Aksi halde yamuk bir kesim söz konusu olabilir.

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı Adım 2

Kesmiş olduğumuz 8×4 cm’lik karton parçalarının uçlarını yukarıdan aşağıya olacak şekilde birleştirin. Yani, 8 cm’lik kısmı değil de 4 cm’lik kısmı yukarıdan aşağıya doğru birleştirin. Ardından alt kısımdan bastırın ve çizgileri netleştirin.

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı Adım 4

2. Adımdaki şekli alan kartonu, uzun kısımlarından ikiye katlayın. Katlama işleminin tam ortadan ve iki kenarın da eşit bir şekilde olmasını sağlayın. Ardından oluşan çizgiden itibaren kartonları yukarı doğru katlayın. Tıpkı bir kağıttan uçak yaparken burun şekli verir gibi resimde görmüş olduğunuz şekilde ortadan iki kanadı da yukarı doğru katlayın. Ardından kartonu ters çevirin.

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı Adım 4

Kartonu ters çevirdikten hemen sonra üçgen kısmı değil de dikdörtgen kısımların iki ucunu da fotoğrafta gördüğünüz şekilde katlayın. Dikdörtgen tarafların uçları sayesinde 4 adet dik üçgen oluşturun. Ardından şekli ters çevirdiğiniz kalp şeklinde ayracınızın hazır olduğunu göreceksiniz.

Kartondan Kitap Ayracı Yapımı Adım 5

Ayraç Süslemeleri ve Sağlamlaştırması

Kartondan kitap ayracı yapımı işlemi sırasında stickerlar ve daha birçok malzeme ile ayracınızı süsleyebilirsiniz. Süsleme işleminden önce mutlak ayracın sağlamlaştırılması gereklidir. Aksi halde ayraç, ayrık bir yapıda olacaktır.

Ayracın ayrık yapısını düzeltebilmek adına ortasına çift taraflı mini bant ya da şeffaf yapışkanlardan yararlanabilirsiniz. Bu yapışkanlar sayesinde ayracınız tam olarak bir kalp şeklini alır ve ortada herhangi bir ayrıklık söz konusu olmaz.

Ayracın süslemeleri için renkli kalemlerden yapacağınız nokta desenleri, kalp desenleri, sözler, çerçeve çizimleri ve tasarım yeteneklerinize göre birçok çizim yapabilirsiniz. Ayrıca ilgi alanlarınıza uygun veya sevdiklerinizi andıran çizimler de ayracınızın üstüne ekleyebilirsiniz. Farklı karton renkleri kullanmanız, çok daha çeşitli ayraç yapmanıza yardımcı olur. El yapımı ayraç konusunda pembe, mavi, sarı, turuncu, pembe ve yeşil en çok kullanılan renkler olarak bilinirler.

Ayrıca el yapımı kitap ayracı yerine direkt olarak uygun fiyatlarla profesyonel ve anlamlı baskıları olan kitap ayracı modelleri için aşağıdaki ürünlere de göz atabilirsiniz.

[adace_shop_the_post ids=”6855,6856″ id=”1591040795900″]

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir