Tanıtım Yazıları

İnternetten Satın Alınan Ürün Gönderilmezse Ne Yapılmalı?

İnternet çağımızın en büyük buluşu olarak kabul edilebilir. Her şeyi bulabileceğiniz tek nokta olan internet sayesinde tüm işler eskisinden çok daha kolay hale gelmiş durumdadır. İnternet sayesinde yapılabilecek sayısız iş bulunmaktadır, alışveriş de bunlardan bir tanesi olarak öne çıkmaktadır.

Normal satış yapan mağazaların internet üzerinden satış yapmaya başlamasıyla, e-ticarette harcanan para milyar dolarları aşmış durumdadır. Ülkemizde de e-ticaret günden güne büyümeye devam etmektedir. Büyük firmaların internet üzerinden yaptığı satışlarda uyguladığı indirimler ve diğer fırsatlar sayesinde internet üzerinden alışveriş yapan müşteri sayısına her geçen saniye başkaları eklenmektedir.

İnternetten bir ürün sipariş ederken elbette dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır, bunların en başında ürün satın alınan sitenin güvenli bir site olup olmadığıdır. Dolandırıcılık mağduru olmamak için bu siteleri kullanmamayı seçebilirsiniz. Kendisini kanıtlamış olan büyük firmaların sitelerinden alışveriş yapmak çok daha mantıklı olacaktır.

Ürün gelmediğinde neler yapılmalı?

Eğer satın aldığınız ürün elinize ulaşmazsa yapacağınız şeylerin en başında, cayma hakkı gelmektedir, aldığınız tarihten itibaren size ulaşana kadar aldığınız üründen cayarak paranızı geri iade alabilirsiniz.

Chargeback talep edebilirsiniz. İnternet üzerinden satın aldığınız ve ücretini ödediğiniz ürün uzun bir zaman geçmesine rağmen elinize ulaşmadıysa bankanızdan Chargeback talep ederek ödemiş olduğunuz ücreti geri alabilirsiniz.

Almış olduğunuz fiyatına ve miktarına göre önce, tüketici hakem heyetine, daha sonra ise asliye mahkemesine başvurabilirsiniz. Ürünün elinize belirtilen tarihte ulaşmadığını belirterek paranızı geri alabilirsiniz.

Bimere başvurabilirsiniz, aldığınız ürünün elinize ulaşmadığına dair yazacağınız yazı sayesinde bimer yetkililerinin size ulaşmasını ve sorunu çözmesini sağlayabilirsiniz.

İnternet üzerinde binlerce farklı site ürün satışı yapmaktadır. Bu sitelerin çoğu normal bir şekilde ürünlerini paketleyerek gönderirken, bazı kötü niyetli siteler ise sadece müşterilerin paralarını almak ve onları dolandırmak amacıyla varlığını sürdürmektedir. Bir tüketici olarak ilk olarak büyük firmaların internet siteleri üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş hizmetini alabilirsiniz. Ancak beğendiğiniz ürünü pek popüler olmayan bir internet sitesinde bulduysanız, güvenli olup olmadığını anlamak amacıyla bu site üzerinden daha önce alışveriş yapmış olan insanların yorumlarını okuyabilirsiniz. Ürünlerin teslim edilip edilmediği hakkında bu yorumlara göre bir fikre ulaşabilirsiniz. Eğer site ürünlerini sorunsuz bir şekilde teslim ederek müşterilerine özen gösteriyorsa ve herhangi bir sorun yaşatmıyorsa bu siteden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir, hatta arkadaşlarınıza ve dostlarınıza önerebilirsiniz.

Ancak site hakkında olumlu yorumdan çok olumsuz yorum varsa, ve müşterilerine sıkıntı yaşatan bir siteyse o siteden uzak durmanızda fayda var.

Bu şekilde alışveriş siteleri hakkında daha önceden yapılmış iyi ve kötü yorumları okuyarak o siteler hakkında bir çıkarıma ulaşabilirsiniz.

İnternetten Satın Alınan Ürün Gönderilmezse Ne Yapılmalı?” ile ilgili yorumlar;

  1. Mustafa dedi ki:

    Evform da masa sandalye sipariş ettim 4 taksit ve çift çekim olmuştu birini iptal ettim taksitler bitti ama ne sipariş geldi nede para iadem hesaba yattı aradığımda da her seferinde bişey söylüyorlar muhatap olduğumuz kimse yok

  2. Nurten Burç dedi ki:

    40 gün oldu Yürük home den kredi kartı ile ödeme yapılıp alış veriş yaptım ne para iade edildi nede halı kılıfları geldi dikkat edin

  3. Ayhan Tokcaer dedi ki:

    Medikal Kimlik sitesinden meme kanseri için bileklik satın aldım. 5-6 gün içinde elimde olacağı belirtilmesine rağmen bir aydır teslimat yapılmadı. E-posta ve watzap yazışmalarında ellerinde mal olmadığını belirttiler. Paramı da iade etmiyorlar. Teslim adresinde bir süre sonra bulunmayacağımı da belirttim.İlk kez böyle bir çirkinlik yaşıyorum.

  4. Azman dedi ki:

    Sahibinden satılık az kullanılmış köprü var almak isteyen bana kapora göndersin.

    Şaka şaka bilmediğiniz .şikayet varmı yokmu bakmadan bir siteden saçma sapan ürün alıp kaziklatmayin kendinizi.parayi geçtim sağlığınızdan olursunuz bosverin.saglik en önemli hazine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir