Tanıtım Yazıları

Defter Kapağı Süsleme Nasıl Yapılır?

Bazen özel bir deftere sahip olmak isteriz ve sahip olmayı istediğimiz defterleri de yalın ya da basit bulduğumuz için süsleme ihtiyacı hissederiz. Özellikle anı defterlerimizi, günlük defterlerimizi, yemek tarifleri defterlerimizi ya da seyahatler ilgili tuttuğumuz bir defterimizi özel yapabilmek için ve konuyla ilgili her türlü ayrıntıların defterlerimizde bulunmasını istediğimiz için süsleriz. Defter satın aldıktan sonra iç kısımlarını ya da kapaklarını süslemek tabii ki inisiyatifimize kalmış bir durumdur, fakat bir defter kapağı süsleme işleminin ardından defterlerimiz de içerisine yazacağımız konuyla ilgili olarak bizleri aydınlatacaktır. Yapacağımız defter süsleme işlemi, iç dünyamızı da defterlerin kapaklarına taşıyacaktır.

Defter Kapağı Nasıl Süslenir?

Defter kapağı süsleme işlemini yapmak için birtakım malzemelerimizin olması gerekir. Olmazsa olmaz yapıştırıcı, zımba, silikon makinesi, renkli keçeler, rengarenk kurdeleler, istediğimiz renkte kağıtlar, pullar, simler, renkli boya kalemleri, jeller, renkli kartonlar hatta istediğimiz özelliklere sahip desenli veya desensiz kumaşlar ve bunlar gibi malzemelerle defterlerimizin kapaklarını istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Tabi bu tür malzemelerle istediğimiz gibi bir defter süslemesi yapmak, biraz masraflı olacaktır.

Şimdi hep birlikte birkaç defter kapağı süsleyelim:

Renkli Kumaşlarla Defter Kapağı Süsleme

Renkli kumaşlarla defter kapağı süslemek için bir miktar renkli kumaşlara ihtiyacımız olacak ve silikon yapıştırıcı ya da tutkal gerekecek. Öncelikle defterimizi tek renk bir kumaş ile kaplamalıyız. Sonra renkli kumaşlardan altıgenler keserek defter kapağının üzerine yapıştırdığımızda, güzel bir defter kapağımız olacaktır ve hatta bu defter kapağımızın üzerine yine kurdele ile fiyonk yapabiliriz ya da pullar ile süslemelerde yapabiliriz.

Dantellerle ve Kurdelelerle Defter Kapağı Süsleme

Bu tür bir defter kapağı süslemesi yapabilmek için silikon yapıştırıcıya, bir miktar lacivert kumaşa, biraz kurdeleye, defter boyutunda bir miktar dantele ve inci ya da pula ihtiyacımız olacak. Öncelikle defter kapağımızı lacivert kumaş ile kaplayalım. Defter kapağımızı kapladıktan sonra dantelimizi keserek defterimizin boyunca silikon yapıştırıcı ile yapıştıralım. Ardından kurdele ile güzel bir fiyonk yapıp, defterimizin üzerinde uygun bir bölüme yapıştıralım ve fiyongun tam ortasına bir inci ekleyelim. Şık bir defterimiz olacaktır. Bu defter hem bir düğün defteri olabileceği gibi güzel bir anı defteri ya da günlük defteri de olabilir. Tabii bu tür defterler istediğimiz doğrultuda da kullanılabilir.

Eskimiş Jean Kumaşlarla Defter Kapağı Süsleme

Eskimiz Jean ile defter kapağı süsleme yapabilmek için eski Jean pantolonların ya da eteklerin cepli bölümlerine ihtiyacımız olacak. Defter ebatlarında kot pantolonlardan keserek silikon yapıştırıcıyla defterimizi kaplıyoruz. Üzerine renkli keçelerden çiçekler ya da kelebekler keserek yapıştırabiliriz. Hem bu tür süslenmiş bir defterin cep bölümlerine kalemlerimizi ya da silgimizi de koyabiliriz. Bir okul defteri olarak kullanılabilir.

Keçe Kullanarak Defter Kapağı Süsleme

Keçelerle defter süslemek için ihtiyacımız olan malzemeler yine keçeler olacak. Ayrıca inci ve silikon yapıştırıcıda gerekli. Bu tür defter süsleme işlemi için renkli keçelerden birkaç çiçek ve yapraklar keselim. Kestiğimiz çiçeklerle yaprakları, düzenli bir şekilde defter kapağımızın üzerine yapıştıralım. Son olarak tane incilerden çiçeklerin ortalarına ve bir sıra inciyi de defterin üzerine şekil vererek yapıştırabiliriz. Hatta keçeden dikdörtgen bir parça keserek defterin istediğimiz bölümüne yapıştırabilir ve üzerine de kendi ismimizi veya hediye etmeyi düşünüyorsak hediye edeceğimiz kişinin ismini yazabiliriz.

Ayrıca defter süsleme yaparken tüylerden de faydalanabiliriz. Tüyler, danteller ve kurdeleler çok şık düğün defterleri oluşturmamızı sağlayacaktır. Başta da dediğimiz gibi tüm bunlar biraz masraflı olacaktır ve zahmet gerektirecektir. Tabii tam istediğimiz gibi yapabilmek içinde el becerisi gerekmektedir. Bunlarla uğraşmak yerine çok şık, her isteğe uygun tasarım kapaklı, çizgisiz ve yapraklarına dokunduğunuzda kaliteyi fark edeceğiniz Bazen Defter defterlerinden satın alabilirsiniz. Üstelik Bazen Defter defterleri her türlü kullanım için uygun olduğu gibi kolaylıkla taşınabilecek A5 defter boyutlarında ve üçlü olarak satılmaktadır. Tasarım kapaklara sahip olan Bazen Defter defterleri, öğrencilere, edebiyat sevenlere, sanat sevenlere ya da bir günlük defter ihtiyacı olan herkese hitap etmektedir. Hem de alacağınız üçlü setten her birisini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Mesela birisini anı, birisini yemek, birisini de günlük defteri yapabilirsiniz.

Defter kapağı süslemekle uğraşmadan, tasarım kapaklarıyla bir farklılık ortaya çıkartarak sizin için özenle tasarladığımız Bazen Defter defterlerinden birini satın alabilir ve içlerini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir